Михайло Добронравов

Добронравов Михайло Миколайович


Дата народження: 27.10.1904
Дата смерті: 25.06.1979
Місто: Львів
Жанри: Живопис, графіка

ПРО МИТЦЯ

Михайло Добронравов – живописець та графік, педагог, член Асоціації революційного мистецтва України (АРМУ).
Про життя автора, на жаль, відомо не дуже багато. Мистецьку освіту Добронравов здобув в Харківському художньому інституті, де згодом продовжив власну педагогічну діяльність. За певний час здійснив переїзд до Львова. Тут він не полишив викладання – протягом п’ятнадцяти років працював у Львівській художній школі.
Добронравов в основному працював у жанрах портрету, пейзажу, натюрморту та історичних сценах. Натхнення почерпав, як із життя міста, так і села. Доробок автора налічує чимало портретів та сцен змальованих на Гуцульщині. Роботи живописця пронизані тонким чуттям передачі світла, кольору та психологічного змісту. Для живописних робіт художник обирав переважно олійні фарби.
Михайло приймав участь в обласних, республіканських, закордонних мистецьких виставках. Персональні експозиції відбувалися у Львові двічі, у 1959 та 1975 роках. Твори зберігаються у Львівському літературно-меморіальному музеї Івана Франка, в Національному музеї Тараса Шевченка в Києві, Музеї історії Полтавської битви у Полтаві, Музеї Івана Франка у Вінніпезі і т. д.

 

 

РОБОТИ МИТЦЯ

Slide Зацікавило
мистецтво?
info@homeofarts.com.ua +38 098 999 20 22 пн-нд 12:00 – 21:00 ТОВ «Львівський Дім Мистецтв»
вул. Cтрийська 202, б